Etiketter

, , , , ,

Vi lovade att sluta med de där filmtitlarna på våra inlägg, men idag var det för mycket öppet mål för att låta bli. Vi fortsätter med att behandla hönsen ben mot kvalster. I veckan köpte vi en rejäl burk med klassiskt hovfett som vi har tänkt använda. Det bör räcka en stund.

Vi har meddelat dem som visade intresse av att köpa höns och kycklingar tidigare att det inte blir någon försäljning i år. Vi vill inte bidra till att sprida eländet till andra besättningar, utan vill vara säkra på att vara fria från det hela först. Det finns betydligt aggressivare saker än de som ger kalkben, men det är ändå inte roligt att hålla på såhär. I synnerhet inte nu när vi har tjugoåtta stycken. Nästa helg ska vi försöka slakta av lite. Ett par av fjolårets hönor och de största tupparna är det dags för, liksom en andrik som är så pass stor att han får stryk av gammeldraken nu.

hovfett