Om oss

Det här med självhushållning är ett speciellt kapitel. Det som en gång i tiden var självklart har de flesta av oss i land som Sverige tappat greppet om. Kunskap vi matades med tillsammans med gröten måste vi idag läsa oss till när intresset dyker upp. Det är mycket att hämta åter.

Vi inser att vi med största sannolikhet aldrig kommer att bli helt självförsörjande. Det är så många delar i det som kräver både tillbakagång till ett långt mindre modernt liv än vi är vana med och projekt som känns allt för tuffa för att ge sig in på.  Vi lever inte heller längre i en värld där grannarna är våra släktingar och sysslar med kompletterande näringar. Vi kan helt enkelt inte hjälpa och stötta varandra på det sätt man kunde göra förut. Men det finns delar i det självförsörjande livet som är mycket lockande. Att till ganska stor del odla och föda upp sin egen mat har en speciell känsla över sig. Den känslan går vi mycket på.

Vi frågar oss om vi ska växla ned eller växla om. Ibland surfar vi bara fram på den växel som ligger i, oförmögna att bestämma oss för vilket håll vi ska dra åt. Är vi ute efter ekologin, ett annat liv eller att kunna försörja oss på gården? Under tiden vi funderar så lever vi här och gör så gott vi kan. Livet är det som pågår medan vi sysslar med annat. Eller just det. Livet.
vipaperols1

Vi som lever här på Per-Ols gård i nedre Åttersta är:

Daniel Karlgren
Född i Maj 1969
En generös och förnöjsam man som tar dagen som den kommer och finner största glädjen på landsvägen med sin motorcykel. Pratar med katter och misstar dem för människor.

Rejn Karlgren
Född i Maj 1976
En smått lat och, enligt sin mor, lite mer än aningen bohemisk individ, med stark vilja men inte fullt så kraftfullt psyke i övrigt. Gillar jord under naglarna och skogens innehåll i håret.

Peter Perskull
Född i Februari 1977
En före detta dalmas som på exil tagit till sig knätofsen och kulturarvet från Dala-Floda. Kopplar av kroppen med fantasy eller dålig sience fiction och knoppen genom att gräva gropar.

Lo Karlgren
Född i Juni 2012
En självständig filur med mycket vilja och skön energi.

Katterna
Champis och Kompis

Kaninerna
Eliasson och Bodell

Ankorna
Kattjävel med flera

Hönsen
hens

rainbowpadda