Etiketter

, , , , , ,

Vi är väldigt kritiska till konsumtionssamhället och idén att det är överflöd som skall hålla hjulen igång, skutan flytande, och allt det där. Det innebär tyvärr inte att vi på något sätt skulle vara immuna mot att falla för samma lockbeten som de flesta gör. Det kommer många onödiga prylar över våra trösklar, även om vi försöker tänka efter före och handla mycket begagnat. Det är svårt att stå emot ett helt samhällssystem.

Något som stör oss något enormt är att planerat åldrande faktiskt är tillåtet, liksom svårigheten att få tag på riktig kvalitet. Devisen att ”man får vad man betalar för” är tyvärr bara sann till viss del. På bilden ser du Peters gummistövel ut från förra hösten. De är inte ens synligt slitna i övrigt och de var inte alls de billigaste på marknaden. Loppans lågprisgummistövel höll inte ens över säsongen. Rejn har ett par stövlar som faktiskt fortfarande är hela efter två säsonger, men då var de verkligen snuskigt dyra. De behöver hålla många säsonger för att betraktas som en god investering. Vi lär få återkomma med rapport om den saken. Ett av problemen idag är ju att det i många fall är riktigt svårt att få tag på god kvalitet. Gäller det elektronik är det snarast en omöjlighet. Och kunskapen, möjligheterna och viljan att reparera verkar i de flesta fall bara höra till historien. Det finns små ljusglimtar, men de är få.trasig