Etiketter

, , , , ,

Den senaste veckan har varit fylld av små skogsturer i olika konstellationer. De gemensamma nämnarna har varit Lo och att fika ute under träden. Det är ljuvligt att vara ute i skogen så här års: myggorna är borta och markerna är fyllda av godsaker som bara väntar på att få följa med hem. Den senaste turen rönte ett antal liter bär som omsorgsfullt rensats på galler under rofyllda stunder i tveksamt ljus. (Åldrande ögon börjar kräva mera lampor, konstaterar vi, vickar huvudet bakåt och ställer in skärpan, allt för medvetna om att vi gör exakt de rörelser som vi med kritisk blick sett våra föräldrar utföra tidigare i livet.)
Peter passar på att njuta av rårörd lingonsylt till sin frukostgröt och resterande är väl tänkt att bli ordinär lingonsylt så småningom. Några nävar blåbär, som också rafsades ihop i alla hast, fick bli vardagskvällslyx i form av smulpaj. Man måste ju njuta av det som finns så länge säsongen varar! Blåbären är inte tillräckligt fina för att plocka till infrysning eller sylt nu längre, men en hastig paj dög de alldeles utmärkt till.

Annars är hemmets status just nu är att små lingon som studsat iväg under rensarbetets gång, gör att förflyttning över golvet blir lite spännande.
lingonrensning