Så kom snön till sist. En rejäl mängd av den drösade ner över oss under gårdagen och idag myser vi under vårt vita täcke. Eftersom vintrarna varit som de varit de senaste åren, har vi inte engagerat någon plogsväng på gården. Det innebär att det behöver skottas åt alla möjliga håll för att man ska komma dit man vill. Stråket till garaget och själva garageplanen är helt klart jobbigast. Det krävs lite yta för att köra ut en bil. Men sedan ska det skottas stråk till hönshuset, till ankorna, till postlådan, vedboden och komposten också. Dörrarna till cykelförrådet vill man ju gärna få upp, liksom de till dyngstacken. Soptunnan behöver grävas fram och brevbäraren vill gärna kunna köra ända fram till brevlådan, så vallen som plogen kör upp på vägen utanför, måste också skottas bort. Detta gör man givetvis helst direkt efter uppstigning, så ryggen är lagom stel.