Etiketter

, ,

Sommaren på PerOls beskrivs med ett ord bättre än alla andra: Disk.
När fiket är igång belamras vårt kök  mer eller mindre konstant. Det är smutsig disk på diskbänken, en laddning under rengöring i maskinen och ytterligare en eller två redan rengjorda laddningar som täcker järnspis och köksbord. Eftersom vi inte investerat i något diskutrymme ännu, så är det vår egen diskmaskin som går varm dag som natt. De som arbetat med en restaurangmaskin kan intyga vilken enorm skillnad det är med en pjäs som diskar rent på några minuter och en som tar några timmar på sig att bli färdig. Detta diskberg är nog den största avigsidan på kaféverksamheten. Vi har börjat fundera i banor på att bygga diskutrymme i lillhuset när det så småningom kommer att renoveras. Det blir förvisso ganska långt från fiket, men med en lämplig kärra för ändamålet ska nog det gå bra också. Att slippa leva hela sommaren i ett diskberg skulle faktiskt vara mycket värt.