Etiketter

, , , , ,

Den nya satsen cider står och puttrar i köket. Puttrar över, kanske är mera nära sanningen. En alltför stor mängd fruktkött ägnar sig åt akrobatiska konster över köksgolvet, när vi försöker släppa ut lite övertryck. Det bidde visst lite mycket av den varan…

Peter har passat på att sätta en liten laddning mjöd på försök, eftersom vi hade lite honung som inte riktigt höll måttet. Vad vi ska ha det till när det väl är färdigt är mera oklart.  Alldeles strax är det också dags att blöta ner lite svarta och röda vinbär för vinkok.
Det kommer att bildas så mycket alkohol i det här huset att till och med sconesen riskerar smak av surdeg.

I fredags passade vi på att ta upp en flaska rödvinbärsvin som vi gjorde så länge sedan som för två år sedan. Det visade sig att vi nog slarvat med efterjäsningen, eftersom den innehöll en hel del kolsyra. Smaken var mest lik en söt fruktcider och helt okej. Ett visst mått alkohol måste den ha innehållit också, eftersom Rejn blev trött efter två klunkar och Peter hällde ut sitt sista glas mellan springorna i vardagsrumsbordet.
vinbar