Etiketter

, ,

Vi avlivade en höna nu häromdagen. Sannolikt sjuk av Marek (hönsförlamning). Det är vanligt i hobbyhönsbesättningar och dyker upp då och då. Vi har hittills varit förskonade.

Svaren från SLU om ankorna visade inte på någon gemensam smitta, så att de blev sjuka samtidigt var nog mera av en slump. Den ena hade kloakframfall, vilket är något vi misstänkt både på den och tidigare ankor.

Eftersom det förstås inte kan sluta med elände på djurfronten (det är ju något ungefär hela tiden!), så är nu också kaninen Eliasson krasslig. Hon har fått rumpan tvättad, magen masserad och en tillfällig boning i vår duschkabin. Oavsett utgång på historien, så blir det i alla fall ingen utflyttning igen förrän temperaturen går upp. Flytta kaniner med cirka trettio graders skillnad är ingen höjdare.