Etiketter

, , ,

Med tanke på temperaturen denna mörka och stjärnglimmande morgon, så är vintern i antågande. Vi ska väl inte tro att snön kommer ännu, men det är väl tveksamt om Mangolden klarat nattens rejäla knäpp. Under nära tre månader har vi i princip inte köpt några grönsaker alls utöver gul lök och krossade tomater, utan levt på egna grödor. Det får vi nog betrakta som rätt bra ändå. I synnerhet med tanke på den sommar vi haft. Det är i alla fall en bra bit över de där tio procenten av en familjs behov, som det pratas om ibland att ”vem som helst” kan dra upp i en villaträdgård. I jorden finns dessutom ett rejält bestånd av jordärtsskocka att ta av för härliga höstsoppor och i kylen ligger ännu en påse rödkål och några potäter och skvalpar. Där utöver har vi fortfarande en del kål och morötter kvar på landen. Den allra sista fänkålen behöver vi nog däremot tillreda idag, efter nattens frostbehandling.