Etiketter

, ,

Nu har finaste tuppen fått passerat till andra sidan. Grytsidan. Han fick gå i helgen tillsammans med fyra hönor som började låta ägg i somras. Det beteendet brukar vara svårt att gå bukt med, så de fick inte komma tillbaka till de andra efter sommarferien på åkern. Framförallt tuppen var så söt och fin, med gulligt lynne och nötbruna ögon, så det känns lite sorgligt. Vi passade också på att sälja av lite årskycklingar till olika människor under dagarna. Vi hoppas att de kommer trivas bra i sina nya hem.

I trädgården plockade vi upp lite potäter och rev upp de sönderfrusna resterna av squash och pumpa. De sista resterna av ärtorna gjck till återstoden av hönsen, som nu är decimerade till cirka sjutton stycken. Sju har vi tänkt är lagom att ha över vintern. En bit kvar där alltså.