Det har känts ”lite mycket” ett tag, men det är egentligen ingen ursäkt för vårt sparsamma bloggande. Kort och gott har vi väl prioriterat annat.

Peter insåg att en av våra våningsburar till kaninerna ställt till det på ladugårdsväggen. Takdroppet har via burens tak, letts in mot väggen och skapat en rejäl röta med svamppåväxt. Det blev till att riva bort ett antal kvadratmeter panel och spika upp nya plank. Nu lyser gaveln intill ankhuset i obehandlad furu, men det är i alla fall helt och fräscht. Kaninburen får stå intill hönsgården istället. Kaninerna själva blir kvar i sina betesburar på åkern en stund till.

Vi har haft någon natt med frost, men än lever det allra mesta. Vi har för länge sedan tappat räkningen på hur många buketter ringblommor vi tagit in. Det är roligt med snittblommor på det sättet att de blommar mer ju flitigare man är på att plocka. Mäkta praktiskt. Vi vet inte om jordärtskockorna varit så sena på att blomma någonsin, men nu börjar det även komma på dem. Flytten av halva beståndet verkar ha gått utmärkt, så nu ska resten passeras till bakre delen av landen också. De brer ut sig så mycket att de gärna blir i vägen mitt i.

Lite gul lök och några potatisar, men i övrigt har vi i princip inte köpt några grönsaker alls på två månader. Och då har vi nog ätit mera grönsaker än någonsin, känns det som.  Det är ju roligt. Det börjar bli läge att se om vi fått några egna ”pären” också, eller om sniglarna ätit upp dem.