Etiketter

, , , , ,

Det var över två veckor sedan vi postade någonting senast. Det tar tid, allting annat som ska göras på gården och i livet. Sommaren rusar som vanligt fram. Vi har redan passerat halvtid när det gäller öppnade helger på våffelfiket. Dessa dagar har tidvis varit väldigt intensiva. Tillströmningen av människor ökar allt mera och det är vi givetvis glada och tacksamma för. Många av gästerna är fortfarande återkommande stammisar och en hel del kommer också på inrådan av dem eller anda som varit här tidigare. I söndags, när det regnade större delen av dagen, hade vi platserna inomhus fyllda i stora delar av tiden vi hade öppet och ett par potentiella gäster vände till och med i dörren för att kön var lite för lång. Vi får hoppas att de kommer hit en annan dag när de har lite mera tid, eller något tillfälle då vi har det lite lugnare.

Idag är vädret lite småtråkigt och Peter ägnar tiden åt att göra ren fönsterrutor och att skrapa lite fönsterfoder. Rejn har just strukit ”uniformen” till helgen och Lo leker med en kompis som kommit och hälsat på. Daniel, som är inne på sin sista semestervecka, har tagit hojen och åkt en tur till Köpenhamn.

Om någon vecka förväntas ällingarna i kläckaren försöka ta sig ut. Det brukar vara en vansklig historia. Vår ankdrake har blivit extremt ettrig den senaste tiden och vi börjar bli sugen på att byta ut honom. Om det kläcks och växer upp någon sådan är det inte omöjligt att ankan Kattjävel får en tur till galgbacken.  Vi kan ju inte ha en anka som springer omkring här och biter folk! Men det är kluvet det där. Han har varit med länge och är tidvis rätt trevlig också.