Etiketter

, , , ,

Fruktträden blommar sparsamt i år. Undantaget är den lilla häcken med Bukettapel. Den är verkligen jättefin.
Någonting annat blommar för fullt och ger Peter allergisymptom just nu också. Kanske är det Timotej. Häggen har i princip blommat över. Den brukar Rejn ha svårt för.

En helrasslig maj har gjort att sådden blivit sen i år igen. Allting är inte nedsatt ännu, men lite frön av bönor, ärtor, morötter och squash har i alla fall petats ner. I en kirskålsbeklädd slänt har Peter stoppat ner Digitalisfrön, i förhoppning om att ett bestånd Fingerborgsblomma ska kunna få fäste där. I den nya bädden intill väggen har vi tryckt ner små taniga tomatplantor och några paprikor.

Det är torrt i jorden och med lågt grundvatten är det förstås ännu viktigare att inte använda brunnsvattnet till bevattning. Efter att det kära barnet fått den gamla pumpen för åvatten att skära ihop, genom att låta den stå och jobba mot motstånd ett antal timmar, så inhandlades en ny med hydrofor häromdagen. Det var en kostnad vi inte behövde. Men det kändes nödvändigt att satsa på ändå. Bilen får väl vänta en stund till…
bukettapel