Etiketter

, , ,

Härom dagen fann vi en av våra tuppar dräpt i hönshuset. Två snygga sporrmärken, ett på var sin sida av kammen, och inget mera. Tack och godnatt. Vi hade tänkt slakta i påskas, men på grund av dåligt väder har det dröjt. Uppenbarligen för länge. Istället för en middag för människorna på PerOls fick grävlingen i grytet ett skrovmål.

Idag har det i alla fall slaktats. Två tuppar och tre hönor åt sin sista frukost imorse. Nya kycklingar är på väg. Vår smutsgula lilla höna har placerat sig på en rejäl hög ägg.
Efter att ha flått och avlägsnat lår och filéer med en allt för slö kniv, kokade vi resten av skroven och plockade bort kvarvarande köttbitar efter det. Totalt fick vi ihop två middagar för oss fyra och sju matlådor, när vi tillagat det senare. Plus att vi då har ett antal lår och lite filéer i frysen för senare tillfällen.
kokakycklingskrov
kokakyckling