Det rinner och droppar överallt i solskenet. Ankorna har fått gått ute lite idag, trots att fågelinfluensalarmet säger nivå två fortfarande. Det finns ett undantag för hobbybesättningar, som säger att de får vara lösa om det vore djurplågeri i annat fall. Med så skabbiga fjäderdräkter de har nu, så tolkar vi att så är fallet och därför får de rumstera om ute och tvätta sig i vattenpölarna idag.

Innan senaste snöfallet hade några snödroppar letat sig upp i slänten mot ån. Bara detta töar bort kan vi nog se dem igen. Värmande vårsol är så härligt.

Vi hade tänkt köpa några påsar frön idag. ÖoB lockar med ”fröpåsar för en krona”, men väl i butiken visar det sig att det bara gäller påsar märkta med prisgrupp ett: och några sådana fanns inte alls! Sura över själva tilltaget åkte vi därifrån. Än så länge gror bara lite mynta ifrån Peters föräldrar på fönsterbrädan.