Etiketter

, , , , ,

Peter har en leksak som är mera kär än de flesta prylar. Det är en slags röjkniv av större modell, som han gillar att springa runt och slå ner små träd och buskar med. Det ser ut som rena rama plockepinnet nere vid ån efter framfart från bäver, elbolag och stormbyar. Man skulle kunna ägna åtskilliga veckor för att få någon ordning på det hela så det blev snyggt. Tid som inte finns, förstås. Peter har i alla fall ägnat en bra stund åt att gå där och sågat, slagit med favoritprylen och yxat ner saker och ting under dagen. Utanför vedboden ligger nu en hel del stockar, färdiga för att förädla till ved. Som lite bonus i arbetet kallades Rejn och Lo ner för grillning av pinnbröd över en liten risbrasa, innan solen gick ned. Mysigt i all enkelhet.

Annars har vi satt upp Loppans julklapp från morfar på väggen: en ribbstol. Så nu kan man hoppa ner på legobitar från ett par meters höjd om man vill.