Vi har kommit till den tionde december och ikväll hålls den stora Nobelbanketten. Här på PerOls är det inte direkt Nobel-status på helgen. Daniel jobbar och hemma har det bakats pepparkakor, tätats fönster, målats trappräcke och städats åt hönsen. Inte ens en liten Dylan-låt har det spelats. Men vem behöver överdåd hemma när det finns tv? Mjöl på magen och hönskit på skorna passar ändå så dåligt till frack och festblåsa. Möjligen skulle man kunna önska lite mera skönhet i kakbaket. När många under jul- och adventstid plockar fram gamla fula och gistna prylar av mera nostalgiska än estetiska skäl, gör vi pepparkakor med formar som är både stukade och tveksamt designade, av likvärdig anledning. Dessutom är det ju kul med fula pepparkakor. Receptet vi bakar efter är som vanligt efter Rejns farmor.
kakor
kakor2
kakor3