Etiketter

, , , ,

Har man en vedspis som komplement är det förstås utmärkt att ha stekpannor och grytor i gjutjärn. De är väldigt tunga, men bra att laga mat i. Om vi bortser från vår största stekpanna, som slagit sig och därför mest snurrar omkring på glashällen, så fungerar de precis lika bra på elspisen som på gjutjärnsspisen. Deras enda riktigt stora brist är att de inte ska köras i diskmaskinen. Det innebär att de oftast ställs åt sidan, tills någon stackare blir less på berget och tar fram diskborsten och borstar ur dem allihopa i ett svep.

Tips för dig som äger en stekpanna eller gryta i gjutjärn, men som liksom någon i det här hushållet, inte fått med sig gammal gjutjärnskunskap: Gjutjärn diskas i hetvatten, utan diskmedel. Stoppa aldrig en varm panna under en kran med kallt vatten, för då slår den sig!gjutet