Etiketter

, , ,

Trots tråkväder med blåst och regn har det hänt en del på gården idag. De sista potatisarna av ätbar storlek fick komma in och hönsen fick smaska på alla sniglar som kom med upp i den svängen. Det var populärt i hönsgården förstås. Täckodlingsförsöken har slagit väl ut om man bortser just ifrån hur populärt snigeltillhåll de halmfyllda högarna är. Vi provar nog ett år till, men har vi samma invasion även följande säsonger får vi nog fundera på någon annan variant för den här platsen. Vi lade ut tidningar på ett nytt litet område för att påbörja ännu en liten täckbädd och slängde på en kärra med utmockat från djuren för att inte papperet skulle flyta iväg. Själva sådden får ske vid ett lite senare tillfälle.
Sedan satte Rejn tulpanlökar medan Peter gav sig in i ankhuset med grepen. Han for omkring där en liten stund innan det plötsligt brakade till! Där Peter med fötterna nere i gödselstacken och med ankbajs och träsplitter runt omkring i midjehöjd. Golvet hade givit vika. Det är inte på något sätt underligt, då trägolvet, som ändå fått några år på nacken nu, ligger i fukt precis hela tiden, men Peter såg ändå rätt snopen ut när han konstaterade att ”det blev mera jobb”. Golv måste de ju ha.