Etiketter

, ,

Vårt äldsta äppelträd har blivit skadat. Det hände faktiskt inte i den starka vinden härom dagen, utan tidigare. Det är ett gammalt träd, alldeles för högt för att nå upp i ens med stege, som fått en stor gren avbruten. Sannolikt blev frukten för tung för den gamla veden. I skrivandets stund har vi inte gjort någonting alls åt förödelsen, utan väntar tills det är dags att plocka av, men sedan funderar vi på om vi inte ska försöka jämna ut trädet genom att kapa lika mycket på andra sidan. Det finns en mycket stor risk att trädet inte klarar den behandlingen, men det känns inte som vi har så mycket val, om det ska se någorlunda vettigt ut. Jättetråkigt är det i alla fall, då det stora trädet utgjorde huvuddelen av gräsmattans ”tak”. Det gör stor skillnad och det är inte till det bättre.
brott