Etiketter

, , ,

I torsdags var vi på besök i vackra Stjärnsund och sög in oss av kunskap och odlarglädje. Vi gick på en guidad trädgårdsvisning med lite topping av ”tiny houses” och cykeldriven mixer. Nu känner vi oss både fulla av inspiration och med en aning frustration. Tänk om vi kunde få Åttersta att bli en så blommande och livaktig bygd som Stjärnsund är! Rent platsmässigt har vi definitivt förutsättningarna, men finns intresset i omgivande gårdar för den typen av entrepenörsskap och samhällsbygge som verkar finnas i den lilla Dalabygden vid Grycken?
När det kommer till odlandet, så fick vi goda tips, men också lite tröst, i och med att åkersnigeln gått hårt även på deras grödor. Ibland är det paradoxalt så att andras motgångar kan lätta upp i de egna vedermödorna. Att se att det går bra för andra kan ge inspiration, men att se vad som inte går precis lika bra kan ge ork att fortsätta trots motgångar, eftersom man inte är de enda som upplever dem. Vi fick också se försök med olika sorters träd, insektshotell, och perenna grönsaker. Vi visste till exempel inte att växten Hosta, eller Funkia, som den också kallas, är en utmärkt växt i grönsakslandet, eller att Kärleksörtens blad är smaklig i sallad.
 stjansund3stjarnsund2stjarnsund1stjansund6
stjarnsund5