Etiketter

, , , , ,

Nu har vi stängt fiket för säsongen.Det är alltid med en lite tveeggad känsla. När den stora mängden disk är avklarad kan vi få tillbaka vårt kök igen. Det är en av de saker som känns sköna. Att kunna göra något annat på helgerna än att bara jobba är också på plussidan. Ändå är det alltid med ett visst vemod det städas upp och bommas igen. Vi har nästan bara supergulliga gäster här, så de träffarna är en sådan sak man kan sakna under vintern. Många som varit här tidigare har kommit igen, och ett antal sällskap har besökt oss flera gånger under sommaren till och med. Utöver det har vi hört mängder av gäster som kommit på inrådan av släktingar, vänner och bekanta. Sådant bli vi särskilt lyckliga att höra.
Sista helgen fick vi skaka fram våra gamla, tunga gjutjärns-järn, eftersom en av de ordinarie dubbellaggarna gav upp. Vanliga konsumentjärn håller inte riktigt för den belastning vi utsätter dem för så länge. Det blev lite extra osigt och Rejn brände sig ett par gånger extra på de heta ytorna, men det gick det med. Vi kollade runt lite efter proffsprodukter, men de ligger så pass högt i pris att det kräver lite mera än ett par månaders sommaröppet för att det ska vara värt det.

Hjortronen vi plockade är förresten redan slut. Vi får fundera lite över hur vi ska göra med de där hjortronvåfflorna till nästa säsong.