Etiketter

, , , ,

Vi har faktiskt fått lite resultat från våra försök med att ta in ägg som inte riktigt fått plats under våra hönor och lägga i kläckaren. Långt ifrån allt har kläckts, men några små godingar har det i alla fall blivit. Den första kom flera dagar innan de övriga och vi var oroliga att vi skulle stå där med en ensam stackare utan mor och kontakt med andra kycklingar ett tag, men nu har det löst sig.
En utkyld stackare låg vid sidan av den grå och den gjorde vi också vårt bästa med att rädda med ”konstgjord andning” i kläckare och under lampa, men den dog igår kväll, efter flera dagars kamp. Det kanske var lika bra. Det svagaste förblir ofta klena och hackade resten av livet om de överlever.

Den som står närmast på bilden kallar Rejn för Mandeltorsk och hävdar sig vara mor till. Övriga familjen tycker att Flygande Jacob hade varit ett mera passande namn.
kycklingar