Etiketter

, , , ,

På lördagen bjöd vi hem släkt på påsklunch och på påskdagen bidde det påskmiddag för andra delar av familjen. Med lite tråcklande hade vi fått plats med alla samtidigt, men det kändes bekvämare att dela upp det på två omgångar det här tillfället. Vi bjöd på tuppgryta till det första gänget och den andra omgången förseddes med persiljesoppa och hembakt bröd. Det kändes avigt att servera soppa till huvudrätt, men efter lite resonerande kunde vi inte komma på varför det skulle vara fel. Till förrätt vankades det inlagd sill med äggsallad och brynt smör, respektive marinerade champinjoner med knaperstekt bacon. Med tanke på hur bordet såg ut efter att ha slafsat med blåbärspaj till efterrätt, så konstaterades det att beslutet att skippa duken faktiskt var ganska gott.

När gästerna gått stod det handdisk på menyn. Gästfriheten har en baksida.

Recept på vår persiljesoppa:
Svetta hackad, gul Lök tillsammans med
bitar av
Rotselleri och
Palsternacka
Häll på buljong och lite
vitt Vin eller Vinäger (vi hade varken det ena eller det andra, så det fick bli vit balsamvinäger. Det fungerade också bra)
Krydda upp smak med lite Vitpeppar och
tillsätt sist, efter mixning, stora mängde finhackad Persilja.
Tror det var allt.

Vi serverade med ägghalvor från våra flitiga hönor

lunch