Etiketter

, , ,

Det talas om butiksdöd i Sandviken, men det finns en butikskategori som trotsar detta, och det är sådana som säljer livsmedel och drivs av invandrare. Ofta är de fulla med varor från exempelvis Mellanöstern och späckade med saker vi aldrig ätit. Igår ramlade Rejn över grön bulgur och har ägnat morgonen åt att söka information om det. Resultatet har varit magert, riktigt magert. Det har inte gått att hitta ett skvatt!
Enligt butiksinnehavaren skulle den kräva lite längre tillagningstid än vanlig bulgur, men flera frågor kvarstår: vad är det för något? Är det omoget vete? Är det en annan sorts vete? Eller är det kanske mer fullkornsvete? Kan det rent av vara en helt annan växt? Och så kanske den mest intressanta: kommer vi lyckas tillaga det så det blir gott?

Vi återkommer!