Etiketter

, , ,

Rejn och Lo har ägnat en stor del av dagen till att hänga i köket. En tupp blev förkokad i en gryta i ugnen, för att hamna i en maträtt senare i veckan och Lo var glad och behjälplig hela tiden. Bland annat skrubbade han potatisen ren efter moderskapet skalat dem och placerade dem i en kastrull. Det här med att hjälpa till i köket, även om man är liten, tänker vi är en ganska bra sak. Till lunch blev det små goda minipizzor, men den eftertraktade foccacian blev övergräddad, när det blev dags för toaletträning mitt i göromålen. Tränger det på så är det ju så, även om brödet står i ugnen. Därefter blev det eftermiddagslur i soffan. Det sitter lite sviter kvar av den där influensan.

Efter middagen hägrar det semlor, fettisdag som det är. Daniel kom hem med både vanliga bagerisemlor och den i Gästrikland så kända grodvarianten (en semla där mandelmassan är utrörd i grädden och semlan skuren så att den får utseendet av en gapande groda). Kanske borde vi ha bakat sådant under förmiddagen istället, men det hade helt fallit ur minnet att det är just den dagen idag.
pizza