Etiketter

, , ,

Rejn har fått nippran på att grodda Mungbönor. Mitt i vintern, när krispiga grönsaker åkt långväga och har ganska lite näringsinnehåll, så passar det ju fint. Det sägs att groddburken ska förses med ihåligt lock eller nylonstrumpa och efter sköljning stå lutad nedåt, men sådan överkurs sysslar inte vi med. Kanske behövs det vid groddning av Alfalfa, men Mungbönorna fungerar fint att hälla av bara med hjälp av ett lock. För enkelhetens och estetikens skull, så använder vi en burk med snäpplock.

Så här gör vi:
En eller ett par nävar torkade mungbönor placeras i burken
Kallt vatten hälls på och får stå på köksbänken över dagen eller natten
Vattnet hälls av och bönorna sköljs
Bönorna/groddarna sköljs sedan två gånger om dagen, tills de är ätfärdiga
De färdiga förvarar vi vanligen i kylen

groddar