Etiketter

, , , ,

Denna morgon började med en rejäl rivstart, för att inte säga kallstart med gaspådrag. Efter att ha konstaterat att elementen låg kalla, så insåg vi att även delar av ladan, inklusive djurens värmelampor, samt vårt kylskåp och halva spisen saknade ström. Det blev ficklampa, pulsa ut i snön och felsökning i proppskåpet. Ganska snart hade vi lokaliserat felet till en av huvudsäkringarna och bytte ut den. Det mest spännande nu är att se om den gamla var en trött och utsliten kis, eller om det helt enkelt blir för mycket när värmepumpen får tugga på som den gör i kylan. Det är vid sådana här tillfällen man inser hur enormt sårbar man är utan eldstäder överallt. Visst kan vi skapa värme i köket och ett par rum till med våra brasor, men det påverkar inte direkt rördragningarna i tvättstugan. Mycket av det vi skapar av bekvämlighet i våra hem idag, gör oss känsliga när olyckan, katastrofen och krisen slår till. Det kan vara nyttigt att bli påmind om det.