Etiketter

, , , ,

Ibland har man lite tur också. Vi var ute i skogen på jakt efter kottar att göra till braständare och passade på att ta lite fika intill en åkerkant, strax innan solen gick ner bakom grantopparna. Varmt te eller varm saft och hembakad smörgås smakar bra i uteluften. En ganska mysig tur blev det, trots att det var lite kyligt. På vägen hemåt stannade vi till för att Rejn skulle plocka lite kråkbärsris till en julkrans som ska hänga på vår kakelugn senare. Riset var ganska angripet av frosten och därför rätt brunt och tråkigt, men just där vi stannade insåg vi snabbt att någon avverkat små granar och små tallar under en kraftledning som löpte precis intill. Eftersom sådant skräp bara blir liggande, så norpade vi med oss några för lite dekoration till jul och för att täcka rosorna i trädgården. Någon boende i närheten kikade misstänksamt, men vi känner att vi har samvetet ganska rent i det avseendet. Nog får man väl ta med sig avhuggen kvist?julris