Första snön har kommit och lagt dig som ett millimetertjockt lager ute i gräset. Det täcker förstås inte alls, men det första som ändå landar ger ändå alltid viss uppmärksamhet. Vännernas Facebookkonton tjoar om snö och vi skriver om det i bloggen.

Katten Champis har skaffat sig blessyrer igen. Den här gången är det en tjock, varfylld, böld på ena frambenet. Han både tjöt och fräste när Rejn klämde ut det stinkande klägget, som delvis hamnade på hallmattan. Därefter insåg han visst att utegångsförbud gällde, och vände uppåt i huset för en sovstund. Gissningsvis har han varit ute och bråkat igen. Det brukar vara så det är. Revirstriderna är hetsiga i Åttersta, trots att ytorna är stora, och Champis hör till den kaxiga sorten. En gissning är också att Kompis klarar sig bättre på grund av syn storlek och pondus. Han är rätt maffig, till skillnad från lillebror.

nästa uppgift: mattvätt.