Etiketter

, , , ,

Det är något med den här tiden på året som gör att vi ofta hamnar i ett smärre renoveringsprojekt. Något ”litet” som vi får för oss att göra innan jul. Förr året var det nog målning av halltaket och året dessförinnan hade bägaren runnit över gällande den hiskeligt aprikosa tapeten i vardagsrummet. Egentligen skulle vi kunna renovera året runt. Ett sådant här gammalt och förhållandevis stort ställe behöver både åtgärdas i grunden och på ytan både här och där. Men för att göra det behövs både ork och en liten guldgruva att ösa ur, och vi har ingetdera. Men mindre projekt envisas vi då alltså att göra strax innan jul.

I år har vi fått nog av de förfärligt fläckiga bänkskivorna i köket, samt det bruna kaklet (som nog snarast är klinkers) ovanför.  Sitter man och stirrar en stund i köket, så finns det hur många saker som helst att ta tag i även där, men överlag är det ett rätt funktionellt kök, så annat ligger högre på prioriteringslistan. Folk renoverar sönder sina liv och relationer, och det är något vi ogärna vill göra. Men det är klart att det gäller att försöka hålla sig i något stadium av vardaglig blindhet för att inte hamna i den fällan.