Etiketter

, , ,

Saker från IKEA är lätträknade i vårt hem. Det mesta av vår inredning är ärvat, loppis, eller auktionsfynd. Förra helgen var det auktion i byns gamla sporthall och auktionsråttan Rejn var förstås på plats i jakt efter roliga grejer. Resten av familjen, som inte är lika road, stannade hemma och pysslade med annat. Eftersom den stora bilen vi brukar frakta grejer med är i olag, så fick ett fint gammalt skåp stå osålt kvar. Rejn har lite hjärtesorg över det, men det hade varit en omöjlighet att få plats med i den lilla bilen. Helt tomhänt gick hon förstås inte därifrån ändå. Förutom några damejeanner och en bordslampa, ropades den här torparlampan in för så lite som en hundring. Kanske hade ingen annan ett behov av den, eller så avskräckte den krämgula färgen. Vi har varit på jakt efter en ganska länge, men de brukar dra iväg så i pris rätt rejält, så vi ser det som ett fynd. Lite rost och krämgul färg passar bara extra bra här. Nu ska vi bara hitta en snygg kätting i någon gömma, så att den kommer ner litegrann från taket. Hitta ett glas som passar till blir nog en tuffare uppgift.
torparlampa