Etiketter

, , , , , ,

Att få krypa in i värmen, utan att känna dåligt samvete, är nummer två på vår listning av ”mysiga saker med hösten”. Tända ljus när mörkret sänker sig och krypa upp med en filt och en stor kopp te hör till. Vi dricker riktigt mycket te i det här huset. Nuförtiden, då vi inte längre har en tehandlare i familjen, så dricker vi mest neutralt ceylon-te. Det är ungefär det enda som går att hitta till överkomliga priser. När det går åt flera liter om dagen får de sorter som kostar lite mera bli undantag. När alla är hemma kommer storbaljan fram. Det är en dansk lerkanna som rymmer tre liter. Tung som stryk blir den ju förstås, men är man tebäljare så är man.

Ikväll är det ”årets fest” som gäller. Släkten har bjudit in till sjuttiotalskalas och laddat upp med tidstypisk mat (som päron med after-eight till efterrätt), tidstypiska attiraljer och massor av bra musik, sägs det. Så nu åker pv:n och platådojorna fram. Här ska åkas rätt och dansas disco!
kanna