Etiketter

, , , , , , , ,

Varje dag de senaste veckorna har vi mötts av en liten kvick mus när vi öppnat till ankorna på mornarna. Den hittar förstås godsaker där anknäbbar skyfflar korn-och havreblandning omkring sig. Men nu på morgonen är det möjligt att den lilla satt i sig sitt sista korn, ty då syntes Kompis smyga runt på tårna i lovar kring ankhuset.

Så här på landet är möss och sork vardag. De finns där och det får man leva med. Men det är också ett av sannolika skäl till att varje hushåll i trakten håller sig med minst en fyrbent jägare som får ströva fritt. De är ovärderliga både till att värma kalla vinterfötter och att hålla skadedjuren på en hanterbar nivå. Dessutom tänker vi att det måste vara det ultimata kattlivet, att få gå in och ut som man vill och mer än något annat djur i människans händer, äga sin kropp och sin tid.

kompisspejarspring