Etiketter

, , ,

Vi planterade ett litet vildvin förra året. Det blir så ombonat med klätterväxter. Det hade förstås varit jättemysigt att rama in hela framsidan av huset i vackra klängare, men eftersom man inte bör ha självklättrande växter på träfasader så skrotade vi den idén. Träytor mår inte särskilt bra av att bli inkapslade i fuktig grönska och eftersom de dessutom riskerar att förstöra den när de kilar in sina utlöpare, så tänkte vi om. Ladan är förstås också i trä, men den är ju varken isolerad eller särskilt tät, så den vågar vi riskera. Förhoppningen är ju förstås att den ska breda ut sig över stora delar av väggen den står vid, så småningom. Än har plantan inte blivit särskilt imponerande, men den verkar ändå trivas rätt så bra där den står. Vi får väl ta och göra en årlig uppdatering här på bloggen, så ni kan följa utvecklingen. vildvin