Etiketter

, , , , , , , , ,

Om man räknar med alla småkycklingar, så har vi för närvarande cirka tjugo höns. Det gör att hönshuset tenderar att bli smutsigt ganska fort. Årstiden bidrar också till att det är rejält fuktigt. Idag var det totaltömning på schemat. När vi bara har en handfull hönor går det att underhålla ganska länge bara genom att plocka upp där de bajsar som mest, men när de blir fler blir det liksom ingen koncentrering av skiten, utan allt hamnar överallt.

Vi har en skitsnygg gammal skottkärra i trä som gör sig jättebra på ”romantiska bilder av landet” (Någon gång när den är uttagen kan vi visa den), men mocka skit är ju inte sådär hemtrevligt som livsstilsmagasinen försöker sälja in det som, så då får faktiskt kärran från Granngården duga. Vissa av hönorna ville förstås vara med och kontrollera att vi gjorde rätt.
skottkarra