Etiketter

, , , , ,

”Allting går att sälja med mördande reklam – kom och köp konserverad gröt!”
Uttrycket har sitt ursprung ur en visa som gjordes under andra världskriget och handlar om ett par personer, utan skrupler, som kränger gröt gjord på vassla och sågspån. Hur vi paketerar en vara eller ett koncept, både bokstavligt och bildligt, har stor betydelse för hur vi uppfattar det och hur det säljer. Den kritiska konsumenten är egentligen inte särskilt kritisk eller uppmärksam, när det kommer till kritan. Vi är både känslostyrda och lättmanipulerade. Två exempel på det här är Kapkrusbäret och Senapskålen. Det sistnämnda blev inte alls någon försäljningssuccé vid första försöket. Det var få som var sugna på Senapskål. När lanseringen istället gjordes om under namnet Rucola, blev grönsaken het på var mans – och framförallt på var restaurangs – tallrik.

Kapkrusbäret, som de flesta känner igen som den lilla höljesförsedda frukten Physalis, går utmärkt att odla på friland vid varm vägg. De är fleråriga, men övervintrar inte utomhus, så vi har ett exemplar i en kruka. Såhär i september har krukan fått flytta in i hallen. Förhoppningsvis är den fortfarande vid liv till våren, när det är dags att kliva ut igen.

physalis