Etiketter

, ,

American Pillar heter en enkel klätterros som vi köpte åtta stycken av till vårt förra boende. De har vackert, glänsande bladverk, frodigt med cerisrosa blomklasar och är ganska motståndskraftiga mot ohyra. Det senare behövs hos några som helt saknar handlag med rosor. Då, på sin tidigare plats, frodades dessa växter något helt fantastiskt. Vi hade en innergård som var zonknäckt och det gillade ”Pillarn” starkt. När vi flyttade tog vi med ett par av dessa älskade rosor. De blommar här med, men den där frodiga och högt klättrande växtligheten har vi inte lyckats med på vår kalla tomt. Varje år fryser den stackars rosen ner och måste börja om. I år har vi tänkt göra ett nytt försök av att linda in utlöparna i säckväv och lite halm, runt klätterstöden. Vi har testat en gång utan att lyckas, men vi har inte bättre idéer, annat än att helt flytta dem, förstås. Har du bra tips på rosskydd får du gärna sända en kommentar!

pillar1