Etiketter

,

Totalt fyra äpplen har vi på våra sju äppelträd i år. Tre av dem sitter högt upp i Säfstaholmträdets krona. Hade vi haft fler hade vi kunnat göra fint rosa mos av dem, men det är helt enkelt inget äppelår i våra trakter i år. Vissa har fått, men generellt var blomningen dålig i våras.  Vi fick dock några äpplen och beslutade oss för att göra äppelmos av dem ändå. Peter och Lo är väldigt förtjusta i en klick på morgongröten. Med små mängder brukar vi göra mos av kompott-variant, dvs sådan som man mosar med potatisstompen och som inte blir helt slät. Just den här gången inträdde dock det bekanta tillståndet ”hjärnsläpp”: Rejn tärnade äpplena utan att  först skala dem! Mixerstaven fick komma till undsättning. Det är en himla fin uppfinning som har räddat mången misslyckad kokkonst i köket genom åren.

stompmos