Etiketter

, ,

Växthus, orangeri, stugor eller renovering av lillhuset: vilket ska vi välja? Vi har nött och blött prioriteringsordningar på saker sedan den dag vi flyttade hit. Drömmen om ett växthus kommer varje vår innan det går att så utomhus och varje höst när frosten tar de första plantorna. Sådana somrar som vi haft den här gången lever drömmen stark hela året. Men ett orangeri i ladan skulle onekligen passa in det också. Det skulle passa fint både till lite växtlighet och som sittplats till fiket. Men något riktigt drivhus skulle det ju inte vara. Sedan försöker vi tänka långsiktighet och undrar om det inte är bättre att lägga energin och pengarna på något som kan generera kulor tillbaka. Små bed n’ breakfaststugor på åkern vore kanske vettigast? Eller är det bäst att renovera lillhuset först? Det måste ju ändå göras.
Då och då flyger tanken till dr Rhinehart. Ni vet, den galne psykiatrikern som lät slumpen avgöra viktiga beslut i sitt liv, i sjuttiotalsklassikern ‘Tärningsspelaren’? Man kanske skulle göra det lätt för sig?