Etiketter

, ,

Vi har så söta småhöns i år. Eftersom det är så mycket enklare att hålla en personlig relation till dem som man faktiskt kan skilja åt, så har vi tänkt göra oss av med några av förra årets hönor till förmån för några av de som är kläckta i år. Vi hoppas stort på att åtminstone någon av de grå, samt en blekgul, ska visa sig vara hönor. Mer än en tupp ska vi inte ha på det lilla gäng pullor vi håller oss med. Den vi har är alltför effektiv bara han. De mest populära hönorna ser smått skabbiga ut efter hans framfart.

En av de där hönorna vi inte kan skilja ut från de andra, har lagt sig på ägg igen. Om det nu är igen. Med tanke på att vi inte kan skilja dem åt kan det ju vara en som inte ruvat tidigare i år. I vilket fall är vi egentligen inte så sugna på ett gäng nya kycklingar just nu, men hon får hållas på ren barmhärtighet. Vi har gått här i villfarelsen att alla ägg tagits in och att inga fanns att ligga på, men så fort en höna har ruvat fram ett ägg intill henne har hon norpat det och petat under sig. Lurad av en höna. Man kan ju undra vem som har minsta hjärnan här… Kanske kan vi sälja dem som småkycklingar när de kommer, istället för att driva upp dem till höns och slakta.

hen3