En oändlig källa med saker att uträtta, det verkar vara livets melodi. Kanske är det också så att de flesta av våra ”måsten” hänger ihop med ägande? Att ha en liten gård, som vår, gör att sysslolöshet i allra högsta grad är en självvald situation. Här lider vi inte brist på göromål. För att inte dyka allt för långt in i renoveringar och annat nödvändigt, kommer vi gång efter annan på små käcka projekt att sticka emellan med. Just nu sysslar vi med utbyggnad av hönsgården. Tanken är att få en avdelning som kan separeras från den andra delen i olika lägen. Exempelvis behöver vi vintertid någonstans att stänga in ankorna, till skydd för rovdjuren. Den huvudsakliga anledningen till utbygget just nu är dock längtan efter ett par påfåglar. Det sägs att fåglarna bör hållas instängda ett par månader för att lära sig var de hör hemma innan de får röra sig fritt. Så vi gräver. Och bygger. Och nätar. Samtidigt målar Peter fönsterfoder och på övervåningen fixar Daniel vidare på balkongen.

Daniel har förresten börjat fiska. Med kastspö i händerna har det dragits upp både abborre och gädda här i ån den senaste veckan.

malning

honsgard