Det har regnat och regnat och regnat. Det känns som det enda som trivs i landen är det som inte ska vara där, inklusive små sniglar. Vi har sett några spanska i byn, så det är väl bara en tidsfråga innan de kommer hit. Den dagen får vi ta och köpa myskankor. Idag, när regnet gjort ett litet uppehåll, har Daniel tagit ut gräsklipparen. Vi har ett riktigt måndagsexemplar till klippare. Redan första sommaren ramlade ljuddämparen av, så klippa, eller alls vara ute på tomten, utan hörselskydd när den körs är omöjligt. Det är tur att det är avstånd till grannarna här i Åttersta. Andra året ramlade hela handtaget av. Det fixades med lite borrande och ett par bultar, så det fungerar väl hjälpligt.

Affärerna i fiket går dåligt när vädret är ruggigt. Det blir mycket handarbeta och sitta av tiden för Rejn. Kanske borde vi bli duktigare på att annonsera att man faktiskt kan sitta med tak över huvudet? Det är trots allt rätt mysigt i vårt lilla fik. Men idag skiner som sagt solen och det är läge för att gå ut och göra en laddning smet.