Efter nyår sägs det att Rejns idéer om kosthållning brukar få nytt bränsle. Det kanske är någon undermedveten protest till den träningshysteri och alla avsmalnande dieter som vanligen härjar i Januari, men det är bara en teori. Ett år hade vi ”vit vecka” den här perioden. Denna innebar dock inte det alkoholfria dagarna som vanligen menas med detta, utan helt enkelt en vecka då vi bara käkade vitaktig mat. Tallriksuppläggen var väl kanske inte de roligaste under dessa dagar…
Den här veckan äter vi mat baserade på fem råvaror: tomat, lök, linser, yoghurt och potatis. Det är inte så svårt egentligen, eftersom alla upptänkliga kryddor får användas, men det gör i alla fall att man får tänka till lite grann. Hittills har det stått linsgryta, linssoppa, lins-och potatisbiffar samt stekta linser med potatiskaka och ugnsstekta tomater på menyn. Vi har inte lidit.

För er som bor i Sandvikentrakten och gillar mat från ”Mellanöstern”, så vill vi tipsa om en butik som ligger anonymt bakom Lidl. Det är en väldigt udda butik ur medelsvenne-mått, men desto roligare bara därför. En halvtrappa upp ligger en stor lagerlokal, där man säljer lite second-hand-prylar, en hel del möbler och grejer som man absolut inte hittar i hemmet hos svennar som oss, samt det bästa: ett rejält utbud av kryddor, te, kakor och andra matvaror som vi inte är vana att hitta i närmaste Coop-butik. Senast kom vi hem med billigt kardemummate, nigellafrön, hel spiskummin och lite annat smått och gott som kan ”vara bra att ha”. Vi rekommenderar varmt ett besök på inte helt oävna öppettider. Kör rakt över Lidls parkering och låt dig inte avskräckas av den anonyma fasaden!