Etiketter

, , , , , , ,

Vi jobbar med att bli klara med fiket innan öppningen på midsommardagen. Vi har varit runt och satt upp lappar i närorterna Sandviken, Storvik och Järbo och hoppas också på att annonsen som är beställd till lokaltidningen skall locka lite gäster.

Samtidigt som det här pågår har det blivit dags att ta in lite hö, så djuren har något att äta i vinter också. Just idag regnar det, så då är det lämpligare att uppdatera bloggen lite än att försöka torka gräs och nästa helg är det full fart på annat håll. Det är nämligen hönsbytardag i  Hedesunda igen. Ett roligt initiativ som startade förra året. Förutom höns så kommer det att finnas fikaförsäljning, ponnyridning och lite allehanda hantverkare på plats. Förra sommaren fanns även kaniner och en och annan anka till salu. Vi köpte inga djur då, men det var roligt utflyktsmål. Den här gången  tänkte vi oss en tripp dit för att se om någon har Hedemorahöns att sälja. Hönsgården och hönshuset är i princip färdiga för inflyttning.

För någon vecka sedan grävde sig en av slaktkaninerna ut ur sin betesbur. Vi får skylla oss själva som inte nätat botten ordentligt. Hur som helst så lever det lilla kräket nu under vår lada och flyr så fort vi visar en nuna utanför köksdörren. Vanligen går det förhållandevis bra att fånga tama kaniner på rymmen, men den här är uppenbarligen inte tillräckligt hanterad. En får skylla sig själv, som sagt. En får skylla sig själv.

grass