Etiketter

, , ,

Hos oss börjar julen den 24 december och något julpynt kommer inte fram förrän någon dag innan. Adventsljusstaken har dock kommit ut ur sina gömmor och fått nya gröna kläder. Självklart är den i vanlig ordning arrangerad helt enligt brandförsvarets föreskrifter om hur man inte skall göra. En liten dusch vatten ur sprayflaska kan vi ändå kosta på oss innan vi tänder ljusen.

Som extra krydda på adventsstämningen fick vi både snö och kyla i ordentliga mått. När termometern kryper nedåt tjugo sänker kaninerna sina öron för att spara värme och ankorna drar upp sina fötter i den burriga fjäderskruden. De fluffiga katterna gör sina behov hastigt och håller sig därefter inomhus. Cyklarnas trampor fryser fast, batteriet på bilen drar ur och buss 41 går femtio minuter försenad från Kungsgården. Men det är vackert, ack så vackert!

pynt1
stake