Etiketter

,

Som bekant så bedrar snålheten visheten emellanåt. Att skapa kaninburar med galvaniserat kycklingnät, istället för det hårdare svetsade nätet, som förstås är dyrare, har varit ett misstag. Kaniners vassa tänder nyper lätt igenom ståltrådarna, med i minsta fall hål som behöver lagas som resultat.

Tjuvparningen som ägde rum precis en kaningraviditet tillbaka hade däremot inte att göra med detta. Det handlade mera om att någon glömt att stänga burdörren ordentligt och att en motiverad hankanin inte såg något bekymmer med att ta några rejäla språng, först till frihet och sedan åter till fångenskap, men nu tillsammans med fertil hona.  Så nu har hon en ny kull med sex ungar, sådär lagom till vintern. Det var inte riktigt vad vi hade räknat med. Idén med att släppa in katterna för att ta tag i musbekymret grusades i samma veva. Små blinda kaninungar är sannolikt inget de skulle dra sig för att ha på menyn.