Etiketter

, , ,

Vi har kommit till den sista skälvande dagen i augusti och kan konstatera att den där verkliga sommaren inte riktigt kom i år. Den första frostnatten har redan passerat. Den gick lite åt gurkornas blad, men annars verkar det mesta utom humöret ha repat sig.

Så fort det blir lite uppehåll mellan skurar och barngråt gör vi vårt bästa med fasadmålningen av huset. Vi har fått inse att även vår modesta ambition att hinna med att skrapa och måla de två återstående sidorna inte kommer att infrias. Vi hoppas dock på att det ska gå att få upp färg åtminstone på långsidan innan det är alldeles för sent. Daniel har gått på föräldraledighet, men trots det räcker tiden liksom inte till. Hur många tvättar som än körs och hur ofta gräsklipparen än dras, så är tvättkorgen alltid full, gräset alltid långt – och fasaden fortfarande bara delvis grundmålad. Hur småbarnsföräldrar som inte är tre om kakan hinner någonting alls övergår vårt förstånd.

Kanske kan man tycka att det borde bli mera tid över då senaste åskvädret tog tvn, men sanningen att säga blev det bara ytterligare en sak att trassla med. Fönstret som Peter tog med sig ner i sitt fall från stegen har i alla fall åtgärdats av underbara Mehrdad på Glasakuten i Gävle, så nu slipper det regna in.

Nytt blod till kaninstammen ska vi få under dagen. Erica från Ockelbo har gått med på att byta ut en av sina honor mot vår snygga PerOls Ahlström, som vi tycker är för fin för att äta upp. I vår egen genbank har vi tänkt behålla Arvidsson som avelshanne från samma kull.