Etiketter

,

Nu har vi blivit godkända som genbank för Gotlandskaninen. Det innebär att vi är med i bevarandearbetet av den svenska lantras som Gotlandskaninen är, och att personer som själva är intresserade av att ha genbanksdjur kan köpa kaniner med intyg ifrån oss.

Busvädret på eftermiddagen slog ut vårt bredband, inklusive telefon och tv, så det här inlägget fick läggas upp via mobiltelefon. Vi får se i början av veckan som kommer, ifall det behövs ny elektronik eller om felet sitter hos leverantören. Som plåster på såren tände vi en brasa i kakelugnen, som stått kall under sommaren. Det är något speciellt och rogivande med en sprakande eldstad.

Peter gick sotningskurs tidigt i våras för att  få tillstånd att rengöra våra eldstäder. Godkännandet har dock fastnat på vägen och när han undersökte saken visade det sig att sotningsväsendet sitter och trycker på det. Det är lite smått ironiskt, då samma sotare vid upprepade tillfällen försökt få till stånd att själva få komma och sota hos oss, de senaste månaderna.