Etiketter

, ,

Nu när de flesta semestrar börjar ta slut så sägs det att sommaren verkligen skall komma. Hur tråkigt det än är att ha missat den under semestern så får den gärna dyka upp. Grödorna har inte haft någon höjdartid det här året, till skillnad från alla skadedjur. Det allra mesta i trädgården är angripet av antingen det ena eller det andra. Även om vi än så länge varit förskonade från den vidriga spanska skogssnigeln, så kan även småsniglar göra ganska mycket skada. En kväll plockade vi 69 stycken och ett par kvällar senare 90. Ankorna äter dem glatt, men släpper man in kvackarna i grönsakslandet så äter de själva på salladen, så det vill vi inte gärna göra. Dessutom är ju snigelsnor så härligt att ha på händerna, så varför skulle man?

Vi har stora problem med att få in hö från åkerplätten intill huset. Sedan midsommar har det inte varit uppehåll två dagar i rad, så nu står stora delar av gräset kvar och gulnar. Det ser ut som det blir en mager vinter för kaninerna.

Mangolden är inte sniglarnas favoritmat, men inte ens den har gått fri i år. Det har tagit tid, men nu är den åtminstone tillräckligt stor för att vi ska kunna äta av den också.